torsdag 25. juni 2009

Cottbus-Dresden-Bratislava-Budapest-Sighisoara

Faktisk saa kom vi oss ikke i gang paa mandag. Tok en ekstra rolig dag i Cottbus foer vi reiste tidlig tirsdag morgen mot sydligere breddegrader. Foerste stopp var Dresden, sannsynligvis en av de vakreste byene i Europa. Utrolig synd at den ble bombet etter at krigen var slutt. Vi tok oss en liten byvandring mens vi ventet paa at neste tog skulle gaa til Bratislava.

Bratislava kjenner jeg godt fra sist gang jeg var der. Saa godt at vi faktisk klarte aa gaa litt feil paa veien til hostellet... Akkurat som sist. Vi tok inn paa Downtown Backpackers, og fikk faktisk samme rom som i oktober 2007. Vi fikk proevd Zlaty Blazant som er den stoerste pilsen i Slovakia. Den smakte akkurat like bra som jeg husket. Det var ikke lett aa finne en resaurant som ikke var typisk for turister. Vi maa sikkert et stykke ut av gamlebyen for aa faa det til, men det ble i alle fall en fin liten omvisning. Paa onsdag foer vi dro videre fikk vi tatt turen opp til slottet der de har den beste utsikten over byen. Flott aa se Donau, Ufoen og gamlebyen. Litt mindre flott, men dog like interessant aa se paa andre siden av elva der ekstreme mengder av kommunist-era boligblokker dominerer landskapet.

Vi hoppet paa toget videre til Budapest utpaa ettermiddagen og var faktisk litt heldige siden det toget som vi trodde vi ikke skulle rekke var 50 minutter forsinket. Da fikk vi noen timer i Budapest likevel. Ikke det at det var saa viktig siden vi uansett skal tilbake dit om droeye to uker.

Paa toget inn i Romania, det 34 (36) landet jeg besoeker, delte vi kupe med en motorsykkelklubbfyr fra Drammen. Vi kom fram til Sighisoara i maarrest. Sighisoara var foedebyen til Vlad Tepes, mannen som dannet grunnlag for myten om Dracula. Det virker som en nydelig liten by. Den har bare 30.000 innbyggere og vi bor mitt i gamlebyen omgitt av masse historiske bygg som dateres 500 aar tilbake i tid. Vi blir her en dag foer vi fortsetter til Brasov, den nest stoerste byen i Transylvania.

Neste oppdatering kommer fra Chisinau eller Odessa. Til da, ha det fint.

Hilsen Onkel Reisende Mac.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar